Глас Oпова
Регистар јавних слижби
Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине д.о.о. Нови Сад
Србија ствара могућности
Дани општине Опово од 19. до 22. маја

Овогодишње обележавање Дана општине одржаће се бројним манифестацијама током четири дана од 19. до 22. маја. За разлику од претходних година, програм ће бити значајно богатији и испуњенији. Организациони одбор иницирала је локална самоуправа уз чију подршку у организацији програмских активности учествују локална удружења и установе. 

У петак 19. маја, у Дому културе Опово одржаће се свечана Академија. У програму је предвиђена пројекција кратког филма "Годину дана рада локалне самоуправе", а уз пригодан културни програм биће по први пут уручене новоустановљене мајске награде за појединце који су се током претходне године истакли у својим професијама и афирмацији наше средине. Ове године мајске награде биће уручене тројици лауреата. 

У суботу 20. маја, на језеру Гајгер у Опову одржава се традиционални Куп толеранције, такмичење у спортском риболову за особе са инвалидитетом, а истог дана у поподневним часовима Дечији фолклорни фестивал "Ђурђевак". Десетак културно - уметничких друштава проћиће свечаним дефилеом централним улицама Опова, а након тога одржаће се концерт у Дому културе. 

У недељу 21. маја на програму је XI гулашијада у Баранди - такмичење у кувању ловачког гулаша, што ће све испратити богат културно - уметнички и спортски програм, а Филм студио-Баранда ће за посетиоце отворити своја врата. 

Последњег и главног празничног дана, у понедељак 22. маја, у православним храмовима у Сакулама, Баранди и Опову одржаће се света литургија поводом црквеног празника Преноса моштију светог оца Николе, резање славског колача у просторијама Општине Опово, етно базар народне радиности и банатске хране у оповачком парку, отварање традиционалне изложбе уметника Опова у Галерији "Јован Поповић" и на крају вечерњи концерт групе Lexington на централном тргу у Опову.


12.03.2021