Глас Oпова
Регистар јавних слижби
Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине д.о.о. Нови Сад
Србија ствара могућности
Октобарски дани у Опову од 29.09 до 02.10

Као и прошле године крајем септембра и почетком октобра у Опову се организује занимљива и програмом богата манифестација. Октобарски дани у Опову трајаће од 29. септембра до 2. октобра, а садржај манифестације чиниће музички, изложбени, друштвени и биоскопски програм.
Првог дана, у петак 29. септембра у Галерији „Јован Поповић“, под називом „Ја сам рођен тамо на салашу“ одржава се изложба поводом јубилеја 40 година од оснивања и рада оркестра „Оповачки тамбураши“. Отварање изложбе је у 18:00 часова и организатори позивају све заинтерсоване грађане да дођу и уживају у овој изложби.
У суботу, 30 септембра, од 11:00 часова у оповачком парку Удружење Актив жена Опово организује мини етно базар, а увече на централном тргу са почетком у 21:00х рок група „Ватрена киша“ приредиће велики концерт.
Трећег дана, у недељу 1. октобра, две велике манифестације на централном тргу. Од 10:00 часова одржава се традиционални седми по реду „Лудаја Фест“ у организацији Удружења произвођача поврћа, воћа, цвећа и лековитог биља „Лала“ из Опова. У вечерњим часовима тамбурица фестивал на којем ће наступити Ковински бећари, Банатски кицоши из Панчева и домаћи Оповачки тамбураши.
И на крају, 2. октобра, на празник Дан Опова, у преподневним часовима, уз пригодан програм биће организовано полагање венаца на споменик погинулима у ослободичаким ратовима, а истог дана са две филмске пројекције после дужег времена заживеће и оповачки биоскоп. У сали Дома културе за понедељак су предвиђене две пројекције: у 16:00х дечји анимирани филм у 3Д техници „Мали Бигфут (Тхе Сон оф Бигфоот) и од 20:00х играни филм То (Ит) по новели чувеног писаца Стивена Кинга.


12.03.2021